Hoe onderscheid jij je in een CV?

Je onderscheiden in deze moeilijke periodes op de arbeidsmarkt is een must. Maar hoe doe je dat? In deze blog neem ik jullie mee in een wel hele bijzondere manier van solliciteren. Niewsgierig?

Opvallen in je CV is voor de mensen die gebruik maken van een videocv gesneden koek. De meeste hebben al van alles geprobeerd omtrent hun CV maar de echte onderscheiding kan je misschien wel maken met de videocv. In deze blog ga ik jullie een aantal tips geven over het maken van zo’n video om er uiteindelijk misschien wel zelf één te maken.

Kies de juiste plek
Heel belangrijk is de gekozen plek, deze is bepalend voor de opnames van je video en natuurlijk voor de kijker. Ga in een rustige omgeving zitten waar jij je op je gemak voelt en waar je niet gestoord kan worden. De achtergrond en omgeving hebben een rustige en professionele indruk.

Uiterlijk
Veel mensen onderschatten dit gedeelte en zijn er niet van bewust waar ze rekening mee moeten houden. Allereerst is het belangrijk dat je goed achterhaalt waar de organisatie voor staat, vraag het desnoods aan mensen of doe onderzoek op het internet. Met deze informatie houd je rekening in de keuze van je kleding. Dit gaat natuurlijk gepaard met uiterlijk verzorging en een goede lichaamshouding. Deze is recht op en met open armen, hierdoor kom je vertrouwd en krachtig over bij de kijker.

Apparatuur
Zorg dat je apparatuur op orde is. Ga geen filmpjes maken met je telefoon of andere niet professionele attributen. Test van te voren je camera op je computer en laat anderen ook een oordeel geven over de camera stand etc.

Goede voorbereiding
Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je de video gaat maken en weet waarover je wilt praten. Een script maken kan handig zijn maar is niet voor iedereen weggelegd. Een aantal keer voorbereiden en een overzicht maken waarover je het wit hebben is aan te raden. Gebruik deze punten als richtlijn. In de voorbereiding moet je voor jezelf goed bepalen wat je doel is met de video. Wil je bijvoorbeeld de werkgever informeren of juist overtuigen?

Tot slot, het lijkt misschien lastig maar maak oogcontact met de camera. Een handige tip hierin is om de focus te houden op het bovenste gedeelte van het scherm. Pas op dat je dus niet naar andere elementen in het beeldscherm staart want dit zal erg afleiden in de video. En niet geheel onbelangrijk lach! Dit is een hele makkelijke manier om bij de ontvanger een vrolijke, professionele en overtuigende indruk achter te laten.

Heb je nog tips of aanvulling op deze blog? Laat het me weten!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s