WordPress, de nummer 1 op het gebied van bloggen?

WordPress is een online internetdienst die zorgt voor de hosting van weblogs. WordPress starte in 2003 met een klein beetje code om de topografie van het dagelijks schrijven te verbeteren. Ze begonnen met een heel laag aantal gebruikers maar sinds de lancering is WordPress uitgegroeid tot het grootste self hoosted blogging tool van de wereld. Zo onderscheid WordPress zich doordat het een open-source website is wat betekend dat iedereen gebruik kan maken van de mogelijkheden die wordpress biedt. Zonder ook maar iets te hoeven betalen kun je, je eigen blog schrijven en alles uploaden. Mocht je extra opties nodig hebben kun je hiervoor betalen. Ook blijft WordPress zich door ontwikkelen en komt telkens met nieuwe updates.

WordPress is betrouwbaar, goedkoop en makkelijk bedienbaar. Een WordPress kan iedereen maken zonder dat je enig verstand moet hebben van bijvoorbeeld het maken van websites. Enige ervaring met computers is wel een eis. Een wordpress kun je zo persoonlijk maken als jezelf wilt en mocht je eventuele opties willen gebruiken die niet in het standaard pakket zitten kun je deze kopen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen thema instellen en de structuur van je pagina bepalen. Bij het maken van een wordpress is het verstandig dat je een naam gebruikt die voor jou van toepassing is want deze heeft invloed op de uiteindelijke bepaling bij de rating van Google.

WordPress is een betrouwbare webhost met een actuele PHP- en MySQL-versie. WordPress maakt namelijk gebruik van PHP-programmeertaal en alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database.

Zakelijk gebruik WordPress
Bij wordpress is het belangrijk om interactie te krijgen met je doelgroep. Het aantal organisaties wat gebruik maakt van WordPress is behoorlijk klein, maar liefst 8%. Dit neemt echter wel behoorlijk toe omdat de toegankelijkheid alleen maar word vergroot om een blog te maken. Ook het belang bij het hebben van een wordpress word vergroot door de algehele ontwikkelingen van Sociaal Media. Je bepaald als organisatie zelf wat je wilt posten en wat niet. Er zijn hier geen specifieke regels aan verbonden. Wel heb je ondertekend dat je akkoord bent gegaan met de algemene regels die wordpress heeft opgesteld. Niet alleen het informeren van je doelgroep is een voordeel maar het telt ook goed mee voor je SEO-analyse. Je wordt hierdoor beter gevonden op Google en het kost naar verhouding weinig geld. Ook kun je WordPress gebruiken voor het verhogen van je naamsbekendheid.

Verdienmodel
WordPress verdient vooral haar geld met de extra opties die zij aanbieden buiten het gratis pakket om. Doordat ze het voor iedereen in eerste instantie gratis aanbieden krijg je veel bezoekers en uiteindelijk gebruikers die gebruik maken van de opties die WordPress bied. Na een tijdje willen gebruikers meer dan alleen de standaard thema’s en opties. Vanaf dat moment kan WordPress inkomsten gaan genereren. Het is lastig om te achterhalen wat de precieze omzet cijfers zijn van WordPress.

Bronnen:
Cargill, B (2014). Wij maken je wordpress. Geraadpleegd op: 3 november 2014 van: http://dewpstudieclub.nl/wij-maken-je-wordpress-website-bekijk-de-prijzen

Social media blog (2014) Marketingspecialist. Geraadpleegd op: 3 november 2014 van: http://www.susi-services.nl/marketingspecialist/internet/website-wordpress/

Social-media (2014).Video’s op social media websites. Opgeroepen op: 3 november 2014 van: http://wordpress.goeduitgelegd.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s