Linkedin-profiel aanmaken doe je zo!

Omdat ik in mijn derde jaar stage heb gelopen bij Studentenwerk (Youngcapital) wil ik in deze blog met jullie bespreken hoe je een goed profiel maakt op Linkedin. Veel studenten maken er wel gebruik van maar weten nog niet precies wat ze er daadwerkelijk mee kunnen. Weten hoe je als student een perfect Linkedin profiel aanmaakt?

Bij het maken van een Linkedin profiel is de eerste gedachte vaak: ‘Ik heb wel een paar bijbaantjes gehad maar dat ga ik niet op Linkedin zetten’ Jammer! Want op die manier laat je veel kansen liggen.

Onderstaande stappen helpen je er bij om een volwaardig linkedin profiel aan te maken!

Representatieve Foto
Allereerst is het van groot belang dat je een representatieve foto plaats op Linkedin. Deze hoeft echt niet heel professioneel te zijn als je er maar netjes en verzorgt uit ziet.

Headline
In de Headline vertel je waar jij je op dit moment mee bezig houdt en wat je graag zou willen doen.

Summary
De summary kun je gebruiken om een kort verhaal te vertellen over jezelf.  Probeer in dit stuk een duidelijk en goed beeld te schrijven over wie je bent en waar je voor staat.

Experience
Persoonlijk vond ik het altijd erg prettig om te zien wat voor werkervaring mijn kandidaten hadden. Ook al ging het alleen om bijbaantjes en nog niet om ‘echte’ banen. Heb je bijvoorbeeld in de supermarkt een leidinggevende functie gehad? Schrijf dit op! Of heb je bijvoorbeeld als verkoopmedewerker gewerkt bij de Mediamarkt? Schrijf op! Hieruit kunnen de Recruiters veel informatie halen en kunnen dit al snel vertalen in een eventuele toekomstige baan. Al deze bijbanen zijn ervaringen die je in het verleden hebt opgedaan en relevant voor een Recruiter om in te kunnen schatten of je op bepaalde functies werkzaam kunt zijn. Probeer foto’s of video’s toe te voegen van je werk. Dit straalt professionaliteit uit en is makkelijk te onthouden.

Organizations
Je zit op dit moment vast wel bij een club aangesloten. Denk hierbij aan een hockeyclub, studentenvereniging, studentenraad en een politieke partij. Heb je hier een rol gespeeld in het bestuur of meegewerkt aan bepaalde projecten? Dan is dit zeker het vermelden waard!

Education
Niet geheel onbelangrijk! Schrijf op welke opleidingen je op dit moment volgt en welke je in het verleden hebt gevolgd. Linkedin vind automatisch de scholen die in het verleden al door andere gebruikers zijn ingevuld. Hierdoor is het ook makkelijk om oud-leerlingen van dezelfde school/opleiding terug te vinden.

Volunteer experience & causes
Heb je vrijwilligers werk gedaan? Ook dat zijn ervaringen die ik als Recruiter zeer waardeer in de beoordeling van een kandidaat. Je laat zien dat je in staat bent om andere te helpen zonder daar iets voor terug te hoeven hebben. 

Skills & Expertise
In deze optie kun je vaardigheden van jezelf toevoegen waarin jij van jezelf vindt dat je daarin uit steekt. Vervolgens kunnen jouw connecties dit aanprijzen en bevestigen. Zorg ervoor dat deze vaardigheden betrekking hebben op jouw ambiërende functies.

Honors & Awards
Ben niet te bescheiden om jezelf neer te zetten en je prestaties te delen. Tenslotte is Linkedin ervoor om jezelf op de kaart te zetten en zoveel mogelijk relevante informatie te delen met jouw connecties. Dus heb je prijzen gewonnen of onderscheidingen ontvangen? Zet ze er dan op en wees er trots op!

Courses
Zijn er colleges die je hebt gevolgd die de moeite waard zijn om te vermelden? Heb je cursussen gevolgd en of extra lessen buiten school? Schrijf deze dan op. Het laat zien waar jou buitenschoolse interesses naar uitgaan. 

Projects
Bij projects gaat het om projecten die jij bijvoorbeeld thuis hebt gedaan, denkende aan het opzetten van een eigen website of eind verantwoordelijk bent voor een project waar jij de leiding over had.

Recommendations
Het voelt misschien heel raar als je bij je kennissen gaat bedelen of ze jou willen aanprijzen maar op de arbeidsmarkt zijn aanbevelingen van derden heel belangrijk. Dus trek je stoute schoenen aan en vraag je oud manager, oud docent, of medeleerlingen of ze een stuk kunnen schrijven over de samenwerking ervaringen die ze met jou in het verleden hebben gehad. Schrijf ze natuurlijk alleen aan degene waarmee jezelf een positieve ervaring mee hebt zodat ze positief over jou zullen schrijven. 

Ik hoop dat jullie met bovenstaande tips een heel mooi profiel kunnen maken. Heb je er nog geen? Registreer je dan nu!

Bronnen:
https://nl.linkedin.com/

http://ernohannink.nl/27-tips-voor-een-perfecte-profielpagina-in-linkedin-om-klanten-te-krijgen/

http://www.tuxx.nl/carriere/linkedinprofiel_aanmaken_tips/

http://www.linkedinpro.nl/1-1-aanmaken-linkedin-profiel/

Interview:
– Simone Wagena
– Rudy Mol

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s